Energetyzująca mieszanka herbaty czarnej Ceylon i aromatycznej pigwy wzbogacona rubinowym nektarem z granatu. Orzeźwiająca moc owoców w połączeniu z ognistymi płatkami kwiatu krokosza tworzą niezapomnianą kompozycję smaków i aromatów. Ceylon, znany również jako Perła Oceanu Indyjskiego, ma zmienny zróżnicowany klimat. Herbata cejlońska nazywana jest także „Herbatą z Wyspy”. Produkowana jest w sześciu rejonach, najbardziej cenione są liście zbierane w wysokich partiach wyspy. Ich napar charakteryzuje się złocistą, złocistoczerwoną barwą oraz intensywnym smakiem i aromatem.
Skład
(herbata czarna (78,5%), owoc pigwy (6%), nasiona granatu (6%), skórka pomarańczy, aromaty, płatki krokosza barwierskiego (1,5%))
(herbata czarna (78,5%), owoc pigwy (6%), nasiona granatu (6%), skórka pomarańczy, aromaty, płatki krokosza barwierskiego (1,5%))
Już piłam zieloną herbatę z pigwą od Big Active i to połączenie mi bardzo smakuje. Tym razem herbata jest dużo ciekawsza, bardziej wyrazista (bo czarna), a kwaskowatość nie jest tak jednoznaczna przez dodatek granatu. Dodatki również dodają pozytywnego smaczku.
Sama jakość czarnej herbaty jest 3.5/5, ale jako kompozycja wypada całkiem dobrze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz